torstai 1. joulukuuta 2011

Elämä on löytämistä...

Tänään pojat löysivät joulukalentereista kirjeet tontuilta ja parit pez karkit, pötköt olivat puolikkaita ja Väinö heti hoksasi että tonttu on maistanut kaikista. Oli jännittävää avata ensimmäinen luukku, ja kyllä joulunodotus on isommistakin kivaa kun lapset iloitsevat ja jännittävät vieressä. Kun Valtteri oli syönyt pari karkkiaan hän halusi lisää ja näytti siltä kuin hänellä olisi ollut karkkipaperia suussa, en tiedä ehtikö nielaista vai oliko siellä mitään, kun rupesin kaivelemaan suuta päivän toinen löytö: kolme uutta hammasta ja samalla syy miksi emme nukkuneet parina yönä viime ja toissaviikoilla, Valtteri oli ylpeä kun huomasin hampaat ja itsekin ymmärsi mistä puhuin. On hienoa huomata kuinka pieni lapsi ymmärtää asioita ja melkein ilman puhetta tulee ymmärretyksi, ja voi miten tyytyväinen hymy tulee palkkioksi kun hänen eleitään ymmärtää.

Sitten puistosta kotipihaan palatessa löysin koirankakkaa rattaiden renkaasta. Ei niin mukavaa löytää tällaisia asioita varsinkaan kun koko matkan 200m meiltä leikkipuistoon kävelytietä pitkin sain taidokkaasti väistettyä ainakin kymmenen koirankakkaa. En tiedä missä vaiheessa tarkkailuni herpaantui kun rattaat sai osuman, mutta tällaista ei tarvitsisi edes mielestäni tapahtua. On ihan tarpeeksi kun huolehtii etteivät lapset juokse tielle ilman että tarvitsisi työntää rattaita pujottelurataa pitkin. Puiston viereinen nurmikko näytti joltain koirien käymälältä, tosi kiva kun lapset siellä leikkivät koirankakan joukossa. Lakikin sanoo ettei koiria saa kakattaa hoidetuille pientareille tai kadulle, jos kakkaa ei kerää roskikseen. Koirankakka roskiksiakin on matkalla ihan tarpeeksi.

Vielä viimeinen suuri ja ehkä kaikkein epämiellyttävin löytöni oli kakan haju autossa. Hain lapset vanhempieni luota ja ajattelin ensin että nuorimmaisella on vaipassa jotain. Kotiin tultuani tarkistin eikä siellä mitään ollut. Sama haju oli eteisessä ja tajusin että keskimmäinen poikani oli kumppareilla astunut kakkaan. Ja tietenkin sitä oli autossakin. Ihmettelen vain missä tämä on voinut tapahtua kun he olivat ainoastaan vanhempieni pihassa, eikä heillä ole lemmikkieläimiä. Vaihtoehtoina on että joku on antanut koiransa kakata heidän pihalaatoilleen ja jättänyt läjän siihen, tai vapaana juokseva kissa on käynyt kakalla heidän takapihallaan. Molemmat vaihtoehdot ovat laittomia ja olisi mukavaa että tällainen loppuisi. En yksinkertaisesti ymmärrä ihmisiä jotka antavat tällaista tapahtua. Siis pitävät kissoja irti asutusalueella tai antavat koiriensa kakata mihin tahansa ilman jälkien siivoamista!

Joulunodotus on silti mukavaa, onneksi en hermostu pienistä...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti