keskiviikko 1. elokuuta 2012

Mustikkapiirakkaa ja puroa

Mustikka-kermaviili piiras 

Pohja:

 

75g margariinia

1dl sokeria

1 muna

2 1/2 vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Täyte:

 

n. 5dl mustikoita

1 dl sokeria

1 purkki (200g) kermaviiliä

1 muna

 

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauho-leivinjauheseos taikinaan. Levitä taikina voidellun matalareunaisen vuoan (ø26) pohjalle ja reunoille. (Itse käytän joskus leivinpaperia vuoassa säästää tiskiä eikä voitelua tarvitse, helpottaa myös pakastamista.) Sekoita täytteen aineet ja kaada pohjan päälle. Paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa n. 30 min. Uunista riippuen paistoaika saattaa olla pidempi, jos pinta alkaa tummua liikaa ja pohja on vielä raaka voi päälle laittaa leivinpaperia tai foliota.

Jos haluaa vaalean lilan piiraan niin sen saa vähentämällä mustikoiden määrää. Tuoreista mustikoista saa myös kivan näköisen piiraan kun ei sekoita mustikoita täytteen muihin aineisiin vaan ensin kaataa muut aineet pohjan päälle ja ripottelee mustikat vasta siihen sekoittamatta.

Onpas ollut kivaa neuloa kesällä, aiemmin olen automaattisesti yhdistänyt neulomisen ja villalangat syksyyn ja talveen. Puro lanka on mukavan pehmeää ja nopeaa neulottavaa. Valmiin kuvan laitan kun lahja on perillä vastaanottajalla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti